+31 6 24922986 jeanine@yinschool.nl

Thuis in je bekken

Komend jaar wil ik een aantal cursussen geven. Deze cursussen grijpen altijd aan op iets wat ik het liefste doe: namelijk jou iets meer leren over je eigen lijf. Hoe je hands-off zelf een aantal dingen in je lichaam kunt oplossen. Je zou deze trainingen ook kunnen zien als “Self care”.

De eerste cursus gaat over het ‘vrouwelijke bekken’. Op een laagdrempelige manier gaan we met elkaar op reis in het bekken. We starten met wat theorie: de anatomie van je bekken. Met een oefening kun je dat wat je geleerd hebt direct in de praktijk ervaren.

In deze serie van vijf lessen werken we steeds opnieuw met het bekken. We starten aan de buitenzijde, de bottige structuren en we duiken steeds dieper. De organen komen aan de orde, de bekkenbodem, maar ook de vrouwelijke energie en de wijsheid van je lijf.

Van buiten naar binnen om je te verbinden met de diepe wijsheid en de

stille kracht van je bekken!

Doel

  • Leer alle ins en outs over je bekken, te starten met de anatomie
  • Leer contact te maken met je bekken en spanning los te laten
  • Vanuit het meer fysieke deel ga je je steeds meer verbinden met het meer energetische deel, met de vrouwelijke dragende energie
  • Van kracht naar zacht, van actie naar overgave en vertrouwen

Voor wie?

Voor iedere vrouw die zich aangesproken voelt! Ervaring met yoga, lichaamswerk, of osteopathie is niet nodig.

Hoe ga ik dit doen?

Vijf lessen met een groep vrouwen. Wekelijks op de maandagavond vanaf 11 januari 2021 van 20.00 uur tot 21.30 uur. We ontmoeten elkaar via Zoom en je krijgt een replay naderhand thuisgestuurd.

Hoe ziet het eruit?

  1. Anatomie en theorie over het bekken, met een oefening en bodyscan. Een hands-on oefening om spanning uit je onderbuik los te laten en eventueel te werken op littekens (bijvoorbeeld keizersnede). De oefening is ook je huiswerk, dat betekent dat je het in die week tenminste 1x herhaalt.
  2. Een yinyoga les specifiek gericht om helemaal te landen in je lijf en je te connecten met je bekken. Ruimte ervaren, stilte waarnemen en zijn in je lijf.
  3. Tension Stress release, hoe kun je op een gemakkelijke manier door middel van lichaamswerk en aanraking spanning loslaten uit je onderlijf. We maken vast een klein begin met de vierd les. We maken fysiek contact met je bekkenbodem, over je kleding.
  4. Pelvic Mapping. Uitleg over vrouwelijke anatomie. De theorie van zelfmassage om daarna (eventueel off-line) te oefenen. Dit gaat over ontspanning en iets helen en niet over pleasure.
  5. Afrondende les: een Q&A en een samenvatting, waarbij uit iedere les een deel weer terugkomt en dat zich integreert tot een aantal basisoefeningen die je kunt blijven doen om je bekken soepel en beweeglijk te houden.

Wat levert het je op?

Meer inzicht in de anatomie van je bekken. Hoe je je aandacht in je bekken kunt brengen en je je zelf kunt uitnodigen daar te ‘zijn’. Meer vrijheid in je lijf en een bekken met meer ontspanning.

Online

Dit alles gebeurt online via Zoom. Ik heb mijn camera altijd aan. Jij als deelnemer mag beslissen of je je camera aan wilt of niet. Elke week is er theorie, een actieve oefening en een geleide meditatie. Waarbij we echt aan de buitenzijde van je bekken beginnen en langzamerhand naar ‘binnen’ werken. Voor zover je dat zelf wilt natuurlijk.

Vragen?

Gedurende deze training kun je met al je vragen bij mij terecht via de mail of telefoon. Heb je het idee dat je er met meer verdieping in wilt dan is een 1:1 coaching via de yinschool of een osteopathisch consult (op het moment dat het weer mag) een extra optie.

Aanmelden

Deze training kost EUR 195,- en de snelle beslissers (tot 1-1-2021) kunnen deelnemen voor EUR 150,-. Aanmelden kan via Jeanine@Yinschool.nl

Welkom, doe je mee?